'Vandenbempt heeft fikse waarschuwing voor Club na nederlaag tegen Gent'

'Vandenbempt heeft fikse waarschuwing voor Club na nederlaag tegen Gent'
Maandag 09 april 2018 - 12:55   I  

Club Brugge ging gisteren met 1-0 de boot in tegen AA Gent. Club Brugge speelde wel een prima wedstrijd, maar kon toch niet winnen. Na de wedstrijd reageerden de spelers rustig, want Club heeft nog steeds een comfortabele voorsprong en het spel was ook wel goed. Al denkt Peter Vandenbempt dat Club Brugge misschien toch iets positief was na de wedstrijd.

"Ik vond wel dat die prestatie heel hoog ingeschat werd, ook door de spelers. Want wat heeft Club uiteindelijk afgedwongen met al dat overwicht in de 2e periode? Twee kansen, waarvan dan nog een na een blunder van een van de verdedigers. Zo geweldig lijkt mij dat nu ook weer niet", aldus Vandenbempt voor Sporza.

Vandenbempt ziet ook dat het moeilijker loopt voor Club Brugge na nieuwjaar en eigenlijk zijn de cijfers van de leider gewoon niet goed in 2018. "Maar oké, het vertrouwen spat er wel nog af bij Vanaken en Vormer, die zegt dat ze die concurrenten thuis wel allemaal gaan pakken. Al heb ik de indruk dat dat na nieuwjaar toch iets moeilijker geworden is. In totaal heeft Club in 2018 maar 4x gewonnen in 11 competitiewedstrijden. Dat is alles bij mekaar toch redelijk bescheiden. De kloof is in die periode vooral gebleven omdat de concurrenten het ook lieten afweten."

"Geen zorgen"

Toch moet Club zich volgens Vandenbempt nog niet al te veel zorgen maken. Als het wint op het veld van Anderlecht zijn alle twijfels alweer weg. Voorlopig komt de titel dan ook nog niet in gevaar. 

"Ik zou toch nog een weekje wachten om te zeggen dat de titelstrijd weer open is, tot Club Brugge op bezoek geweest is bij Anderlecht. Maar laten we zeggen dat met een beetje goeie wil de illusie van een titelstrijd gewekt is."

Poll: Maakte Club Brugge indruk gisteren?

TAGS  I  Club Brugge  I   AA Gent

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024