Derbykoorts stijgt bij Antwerp en Beerschot Wilrijk: "De druk ligt bij hen"

Derbykoorts stijgt bij Antwerp en Beerschot Wilrijk:
Donderdag 12 april 2018 - 22:15   I  

Zondagnamiddag staat de derby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot Wilrijk op het programma. In aanloop naar het treffen neemt de derbykoorts met de dag toe. Bij Beerschot Wilrijk ogen ze ontspannen en leggen ze alle druk bij de tegenstander.

De ervaren Mo Messoudi is de enige in de huidige kern die weet wat zo'n derby precies inhoudt. Hij leeft rustig naar de match toe en duwt Antwerp met plezier in de favorietenrol. “Ondertussen is het veertien jaar geleden dat er nog eens een officiële derby wordt afgehaspeld. De spankracht ligt nu wel anders dan toen, in play-off 2 is het toch een beetje anders", vertelt Messoudi bij ATV. "Maar het blijft natuurlijk wel een prestigestrijd. Na hun nederlaag bij STVV ligt de druk toch bij Antwerp.”

Joren Dom was vorig seizoen nog actief bij Antwerp, maar speelt nu bij de grote rivaal. Voor hem wordt het sowieso speciaal. “Het gaat een heel rare, bijzondere wedstrijd worden vol passie. Als je ziet wat er in de aanloop naar zondag reeds naast het veld gebeurt, weet je dat het een alles-of-niets-wedstrijd zal zijn.”

Poll: Wie zal winnen?

TAGS  I  Antwerp  I   Beerschot Wilrijk

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024