Antwerp krijgt opvallend nieuws met oog op Europees voetbal

Antwerp krijgt opvallend nieuws met oog op Europees voetbal
Vrijdag 13 april 2018 - 09:36   I  

Antwerp is niet al te best begonnen aan play-off 2. Als het nog een Europees ticket wil versieren moet het dus uit een ander vaatje tappen. Dit weekend staat de derby tegen Beerschot Wilrijk op het programma en kunnen Bölöni en co er meteen stevig tegen aan.

Als Antwerp toch nog een Europees ticket uit de brand zou slepen, dan zullen ze hun wedstrijden niet kunnen afwerken op de Bosuil. Het stadion van Antwerp doet, ondanks alle werken, niet aan de normen voor Europees voetbal.

Antwerp mag - ondanks de bouw van de nieuwe hoofdtribune en de recente capaciteitsuitbreiding naar 15.000 - geen Europese duels afwerken in het eigen stadion omdat de huidige Tribune 2 - met alleen maar staanplaatsen die niet gebruikt mogen worden in Europa - niet voldoet aan de normen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Op naar Brussel

Als Antwerp Europees zou spelen moeten de fans dus de verplaatsing maken naar het Koning Boudewijnstadion. Antwerp is trouwens niet de enige ploeg met een stadion dat niet geschikt is voor Europees voetbal. Naast Antwerp moeten ook Charleroi (Anderlecht), KV Kortrijk (Lokeren), Sint-Truiden (Luik), Eupen (Luik) en Waasland-Beveren (Zulte Waregem) uitwijken bij Europese kwalificatie. 

Poll: Haalt Antwerp Europees voetbal?

TAGS  I  Antwerp

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024