Edmilson verrast: "Daarom kreeg ik van scheidsrechter een penalty"

Edmilson verrast:
Zondag 15 april 2018 - 07:29   I  

AA Gent verloor zaterdagavond in extremis met het kleinste verschil van Standard. Junior Edmilson lokte handig een strafschop uit, een fase die vlak na het laatste fluitsignaal nog zwaar op de maag lag bij AA Gent. Edmilson laat er echter geen twijfel over bestaan, want volgens hem was het duidelijk.

“Het is een verdiende zege voor Standard, maar alleen is er weel heel veel discussie. Iedereen weet waarom, hé. Standard heeft twee spelers die nu al een aantal jaar bewijzen dat ze goed kunnen duiken. En ze doen het héél goed en trekken veel fouten naar zich toe”, aldus Vanderhaeghe voor de camera van Play Sports.

De coach van De Buffalo’s wist ook waar het schoentje knelt. “Ik denk dat we wat ervaring missen bij onze arbiters, want die trappen er met open ogen in. Er was zelfs geen contact tussen Asare en Edmilson. En voor een overtreding moet er toch contact zijn. Of niet soms?”

"Hij raakt me"

Edmilson zag de fase anders. Volgens hem werd hij wel degelijk geraakt, anders had hij ook helemaal geen penalty gekregen. "Ja natuurlijk was het penalty. Ik duw de bal vooruit en kom voor hem. Hij zet zijn been en er is duidelijk contact. Trouwens, als er geen contact was dan had de scheidsrechter mij ook geen strafschop gegeven", aldus Edmilson na de wedstrijd.

Poll: Werd Edmilson geraakt?

TAGS  I  Standard  I   AA Gent

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024