Club Brugge eigenlijk al kampioen: "Oneerlijk en stomme maatregel"

Club Brugge eigenlijk al kampioen:
Zondag 15 april 2018 - 09:48   I  

Club Brugge staat vandaag voor een belangrijke wedstrijd op het veld van Anderlecht. Als het wint staat het wel erg dicht bij een nieuwe titel, maar bij een nederlaag komt Anderlecht plots erg dichtbij. De wedstrijden kan dus beide kanten op.

Op basis van het hele seizoen zou Club Brugge volgens Aimé Anthuenis eigenlijk al lang kampioen moeten zijn. Hij snapt niet dat de halvering van de punten nog steeds niet is afgeschaft. Die regel is erg onsportief en het enige dat de competitie dit seizoen nog wat spannend heeft gemaakt.

"Club Brugge was al zeker geweest van de titel als de profliga niet de oneerlijke en stomme maatregel in het leven had geroepen om na de reguliere competitie de punten te halveren. Onbegrijpelijk dat die regel nog niet is afgeschaft!", aldus Anthuenis in De Zondag.

Moeilijke wedstrijd voor Club Brugge

Anthuenis verwacht overigens een erg moeilijke wedstrijd op Anderlecht, waar blauw-zwart het nooit gemakkelijk heeft. "Het zal niet eenvoudig worden voor Club Brugge. Blauw-zwart heeft het altijd moeilijk buitenshuis. Ik verwacht dat Club met een overbevolkt middenveld zal spelen, met een snelle diepe spits en Refaelov in steun", aldus Anthuenis.

Poll: Is de halvering van de punten oneerlijk?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024