"De videoref beslist het kampioenschap dit seizoen"

Dinsdag 17 april 2018 - 12:51   I  

De videoref deed tijdens deze play-offs waarvoor het in het leven werd geroepen, namelijk ingrijpen. Al stellen heel wat voetbalfans zich vragen bij het ingrijpen van de videoref. Er lijkt soms een willekeur op te treden die erg kwalijk is en voor de nodige frustraties zorgt bij de fans en bij de voetbalploegen.

Volgens Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine speelt de VAR momenteel een veel te grote rol in de play-offs. "Vroeger luidde het steeds dat de scheidsrechter een kampioenschap beslist, nu moet je vaststellen dat de videoref dat doet. Die speelt een te grote rol op dit moment. Het zorgt ook voor een verandering bij het gedrag van de spelers: men laat zich makkelijker vallen in het strafschopgebied. Daar moeten we toch ook eens over nadenken."

"Speelt in elke wedstrijd van play-off 1 een rol"

Sys stelt zich ook vragen bij het functioneren van de videoref. Volgens hem staat die namelijk nog niet op punt en heeft de VAR te maken met wat kinderziektes. Daardoor heeft de videoref in quasi elke wedstrijd van play-off 1 een rol gespeeld.

"Bij Genk-Standard ging het ook over een teen buitenspel, toen verloren de Rouches punten. Het probleem is dat er nog steeds onduidelijkheid bestaat over wanneer de videoref wordt ingeschakeld en wanneer niet. De invoering van de VAR valt niet te betwisten: het helpt om foute beslissingen te corrigeren, maar binnen dat functioneren gebeuren ook fouten. Dat maakt wellicht deel uit van een aanpassingsperiode, maar je kunt niet zeggen dat er consequent wordt gehandeld. Het is opvallend dat de VAR in zowat elke wedstrijd van PO1 een rol speelt."

Poll: Speelt de videoref een te grote rol in play-off 1?

TAGS  I  VAR  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Standard  I   Charleroi

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024