Vanhaezebrouck haalt keihard uit naar Clement: "Bekerfinale gezien?"

Vanhaezebrouck haalt keihard uit naar Clement:
Dinsdag 17 april 2018 - 15:28   I  

Er was de voorbije dagen heel wat te doen rond de strafschopgevallen in play-off 1. Zo vertelde Peter Vandenbempt dat er een kwalijke trend is waar spelers met opzet contact opzoeken in de zestien en vervolgens gaan duiken. De VAR merkt het contact op en geeft vervolgens strafschop of bevestigt de beslissing van de scheidsrechter.

Ook Clement had die trend gezien en reageerde op die trend. "Ik zie een verkeerde tendens in deze play-offs", aldus Clement in Het Laatste Nieuws. "Bepaalde spelers gaan in de zestien meer op zoek naar het contact dan naar een schietkans of een voorzet. Tegenwoordig wordt voor een muggenbeet een strafschop gegeven."

"Ik zal mijn spelers nóóit de opdracht geven om te duiken. Integendeel, ik heb Buffel en Ndongala aangesproken op hun schwalbe in de bekerfinale. Wat dat betreft, voel ik me soms Don Quichot. Kijk naar de fase met Aidoo op Charleroi in de laatste minuut. Dat is veel meer strafschop dan Rezaei, alleen blijft Aidoo recht en probeert hij te scoren. Zijn we dan naïef? Dan is dat maar zo, ik hou vast aan mijn principes."

"Bekerfinale gezien?"

Ook Vanhaezebrouck was die uitspraak van Clement niet vergeten vandaag op zijn persconferentie. Hij zag in de bekerfinale toch heel wat spelers van Racing Genk die neergingen in de hoop een strafschop te versieren. "Ik heb een uitspraak gelezen van Clement. Hij hekelde zich aan de spelers die gingen duiken, maar ik heb er in de bekerfinale toch twee zien duiken van Racing Genk."

Anderlecht doet dat volgens Vanhaezebrouck niet. "Van Anderlecht zie je geen spelers duiken, want wij beheersen dat niet. Als mijn spelers worden aangetikt dan blijven ze rechtstaan. Ik ben nooit een coach geweest die tegen zijn spelers zegt dat je moet vallen. Ik kan begrijpen dat spelers dat proberen, maar dat heeft niets te maken met de VAR. Het ligt uiteindelijk bij de scheidsrechter, zij moeten de beslissing pakken."

Poll: Gaan de spelers van Racing Genk te snel neer?

TAGS  I  Anderlecht  I   RC Genk

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024