'Anderlecht bewijst het trieste niveau van onze competitie'

'Anderlecht bewijst het trieste niveau van onze competitie'
Dinsdag 17 april 2018 - 15:48   I  

Anderlecht heeft de competitie opnieuw spannend gemaakt dit weekend. Het stuurde Club met lege handen terug naar Brugge en de kloof tussen de nummer één en twee is plots maar drie punten meer. Anderlecht staat dus telkens op als het echt moet.

Dat is de conclusie die Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine trok na dit weekend. "Voor een zoveelste keer in de geschiedenis moet je vaststellen dat Anderlecht opstaat als het echt moet. Als ze echt willen, zie je plots hoeveel kwaliteit er toch nog in die ploeg zit, ondanks het vertrek van Hanni deze winter of Tielemans vorige zomer. Ze speelden een zeer goede eerste helft, met veel drive en goed voetbal. Met Markovic die een meerwaarde betekent, Teodorczyk die boven water komt en die jonge Saelemaekers die met lef voetbalt. Inzake talent zijn ze evenwaardig aan Club Brugge, dat kan je toch wel stellen."

"Zegt veel over het niveau van onze competitie"

Volgens Sys is de spanning vooral terug omdat de punten gehalveerd werden. Als dat niet het geval was, dan stond Club nu nog steeds 9 punten voor op Anderlecht. Met nog 21 punten te verdelen was Club Brugge dan zo goed als zeker van de titel geweest. Toch zegt het veel over het niveau van onze competitie dat Anderlecht na zo een slecht seizoen plots op drie punten kan staan van Club.

"Volgend weekend zal al veel duidelijk worden over de verhoudingen in deze PO1. Alles heeft natuurlijk te maken met die halvering van de punten bij de start van de play-offs. Zonder dat stonden ze nu nog 9 punten voor en is er niets aan de hand. Dat Anderlecht na zo een kwakkelseizoen nog meedoet voor de titel nu, zegt misschien ook wel iets over het niveau van onze competitie."

Poll: Is het niveau van de Belgische competitie te laag?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Standard  I   Charleroi

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024