AA Gent morst nu ook in de Ghelamco Arena met punten

Dinsdag 17 april 2018 - 22:18   I

AA Gent verloor vorig weekend in extremis van Standard en zag zo hoe Anderlecht drie punten kon uitlopen. Thuis tegen Racing Genk moest het winnen om de voeling met de top 2 niet te verliezen. Toch speelde AA Gent een erg zwakke partij en kwam het ook niet verder dan 0-0.

De eerste helft was bijzonder zwak van beide ploegen. Geen enkele ploeg kon zijn stempel drukken op het spel en er waren dan ook amper kansen te bespeuren. Het leek bij momenten dan ook eerder op een oefenwedstrijd, waardoor een 0-0 een logische ruststand was.

De tweede helft was iets beter en even leek AA Gent het hef in eigen handen te nemen, maar Racing Genk liet dat niet gebeuren en vocht zich terug in de wedstrijd. De beste kansen waren dan ook voor de bezoekers, maar steeds stond Kalinic in de weg. Ook in de absolute slotminuut, toen Pozuelo alleen voor Kalinic stond, liet de doelman zich niet kloppen. Zo bleef het 0-0, een score waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Poll: Wordt de tweede plaats moeilijk voor AA Gent?