Neemt Mazzu per direct ontslag bij Charleroi?

Neemt Mazzu per direct ontslag bij Charleroi?
Vrijdag 20 april 2018 - 19:01   I  

Felice Mazzu levert al járen uitstekend werk bij Sporting Charleroi. Ook dit seizoen wist de oefenmeester met Italiaanse roots zijn ploeg opnieuw naar play-off 1 te loodsen. Eén probleem: de jongste maanden draait het vierkant bij ‘De Carolo’s’.

Donderdagavond kreeg Charleroi een pak rammel van Club Brugge. Het werd 6-0 en Mazzu stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Hij benadrukte daarnaast ook dat de nederlaag volledig aan zijn keuzes te wijten viel. Een dag later ging Mazzu dieper op de nederlaag in.

Op zijn wekelijkse persbabbel kreeg Mazzu plots vragen over zijn toekomst. “Denk je eraan om ontslag te nemen?”, vroeg één van de aanwezige journalisten aan Mazzu. De trainer van Charleroi bleef rustig en gaf antwoord: “Ontslag nemen? Ik heb twintig jaar hard gewerkt om in eerste klasse te geraken. Een 6-0-nederlaag gaat er heus niet voor zorgen dat ik ontslag neem, hoor.”

"Ik twijfel niet. Ik doe mijn werk"

“Of ik twijfel? Neen, ik doe gewoon mijn werk", ging Mazzu verder. "Ik werk op dezelfde manier als ik altijd heb gedaan. Ik kom op hetzelfde tijdstip aan op de club, geef op dezelfde manier training en probeer altijd het maximum uit mijn spelers te halen. Ik probeer hen zo goed mogelijk te motiveren.”

“Bovendien vind ik dat ik niet het recht heb om te twijfelen. Uiteraard zijn er nu en dan moeilijkere momenten. Dit is er zo één”, gaf Mazzu eerlijk toe. “Maar ik ben overtuigd van wat we hier doen. Mocht ik nu aan het twijfelen zijn, dan zou ik na de 6-0 uitgehaald hebben naar mijn spelers. Dat heb ik niet gedaan. Ik het toegegeven dat ik fout zat.”

Poll: Is Mazzu nog steeds de juiste man op de juiste plaats voor Charleroi?

TAGS  I  Mazzu  I   Charleroi

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024