Finaleplaats Liverpool is fantastisch nieuws voor...LeBron James

Finaleplaats Liverpool is fantastisch nieuws voor...LeBron James
Donderdag 03 mei 2018 - 14:32   I  

Liverpool wist zich gisteren te plaatsen voor de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Een eerder verrassende finalist, maar wel een verdiende finaleplaats voor Liverpool. Het schakelde onder andere Man City op indrukwekkende wijze uit.

Gisteren ging ook AS Roma voor de bijl, dat zich wel nog goed verweerde. In Kiev wacht nu Real Madrid, maar de Europese campagne is nu al geslaagd voor de Reds. Ook financieel deed het een uitstekende zaak, want los van het prijzengeld en de andere inkomsten die gepaard gaan met de CL-campagne steeg ook de marktwaarde van heel wat spelers.

Liverpool is de voorbije seizoenen in het algemeen rijker geworden en dat is goed nieuws voor de aandeelhouders. Een van die aandeelhouders is trouwens LeBron James van Cleveland Cavaliers. De NBA-ster heeft duidelijk een neus voor zaken en kocht zeven jaar geleden aandelen van Liverpool. Dat weet Sporza.

Vijf keer meer waard

Zijn aandelen zijn nu vijf keer zoveel waard. Door de goeie prestaties van Liverpool dit seizoen is de waarde van de club exponentieel toegenomen. Liverpool zou momenteel 1,6 miljard dollar waard zijn. Als LeBron James zijn aandelen van de hand zou doen, zou hij er nu zo'n 32 miljoen dollar voor krijgen, met andere woorden bijna 5 keer meer in 7 jaar tijd.

Poll: Kan Liverpool de CL ook winnen?

TAGS  I  Liverpool  I   LeBron James

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024