‘Dit is de échte reden waarom Ronaldo vertrekt bij Real Madrid’

‘Dit is de échte reden waarom Ronaldo vertrekt bij Real Madrid’
Woensdag 30 mei 2018 - 14:16   I  

Cristiano Ronaldo wordt veelvuldig met een transfer in verband gebracht. Zeker na zijn uitspraken na de finale van de Champions League. De Portugese superster lijkt weg te willen uit Spanje en dat komt door zijn aanhoudende problemen met de fiscus.

Volgens AS is de Spaanse fiscus niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van Cristiano Ronaldo. De Portugees werd vorig jaar door de belastingdienst aangeklaagd voor het ontduiken van het betalen van belastingen in verband met portretrechten. Het zou om 14 miljoen euro gaan.

Ronaldo deed daarvoor de fiscus een voorstel om dat bedrag terug te storten en een schuldbekentenis te tekenen voor een verkorte celstraf van twee jaar. In Spanje betekent dit dat de Portugees niet effectief zal moeten brommen omdat de straf wordt omgezet in een voorwaardelijke sanctie.

Nu komt het nieuws echter naar buiten dat de Spaanse belastingdienst dat voorstel heeft afgewezen en 28 miljoen euro eist van de superster. Dat bedrag is inclusief rente, boetes en bijbehorende kosten. Ronaldo moet dat bedrag voor 15 juni overmaken of na het WK terecht staan.

AS meldt ook dat dit één van de hoofdredenen is dat Ronaldo na de finale van Champions League tegen Liverpool de uitspraken over een mogelijk vertrek heeft gedaan. Real Madrid zou Ronaldo niet genoeg steunen in de rechtszaak. De Spaanse grootmacht wil wel morele bijstand bieden maar financieel niet. Overigens kan het ook zijn dat een celstraf van acht jaar wordt geëist tegen Ronaldo.

Poll: Moet Real Madrid Ronaldo ook financieel bijstaan?

TAGS  I  Ronaldo  I  Real Madrid

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024