Anderlecht ziet belangrijke pion vertrekken naar Ajax

Anderlecht ziet belangrijke pion vertrekken naar Ajax
Vrijdag 01 juni 2018 - 13:20   I  

Sinds Marc Coucke de nieuwe lijnen uitzet bij Anderlecht is er heel wat veranderd. Anderlecht moet opnieuw de grootste club van België worden en daar heeft de nieuwe voorzitter van Anderlecht ook heel wat ambitieuze plannen voor.

Toch moet Coucke afscheid nemen van een belangrijke pion van paars-wit, want Urbain Haesaert keert namelijk terug naar Ajax. Hij was acht jaar lang het hoofd van de jeugdscouting en haalde heel wat toptalenten naar Anderlecht. Nu verlaat hij de Belgische topclub dus voor een nieuw avontuur in Amsterdam.

"Ik ben altijd gecharmeerd geweest en gebleven van de filosofie van Ajax. Ik heb 10 jaar lang met vreugde én met resultaat voor Ajax gewerkt. Daar haalde ik veel voldoening uit", reageerde Haesaert al via de website van Ajax. Vanaf 1 juli gaat hij aan de slag bij Ajax.

Hazard én De Bruyne

Eerder had Haesaert onder andere Eden Hazard en Kevin De Bruyne aangeboden bij Ajax, maar hij kreeg toen weinig respons. Dat was overigens ook de reden dat hij de club toen verliet en voor een avontuur bij Anderlecht koos. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen zijn dan weer Rode Duivels die wel konden doorbreken bij Ajax door zijn toedoen.

Poll: Haalt hij opnieuw grote talenten naar Ajax?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax  I  Haesaert

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024