Japan zorgt voor enorme verrassing en zet Colombia opzij

Japan zorgt voor enorme verrassing en zet Colombia opzij
Dinsdag 19 juni 2018 - 15:53   I  

Japan heeft voor een enorme verrassing gezorgd door te winnen van Colombia. De nummer 61 van de FIFA-ranking zette de nummer 16 met 2-1 opzij. De Rode Duivels moeten overigens deze groep goed in de gaten houden want in de volgende ronde kan één van deze landen de tegenstander worden.

Het was een spectaculaire openingsfase tijdens Colombia-Japan. Het Aziatisch land kreeg meteen een open kans maar doelman David Ospina redde knap. In de rebound werd de bal echter tegen de hand van de Colombiaanse verdediger Carlos Sanchez getrapt. Het harde oordeel was strafschop én rood.

Shinji Kagawa zette die feilloos om en Colombia moest achtervolgen. Maar vlak voor rust kwam daar al verandering in. Via een geniale ingeving maakte Quintero gelijk door een vrije trap onder de muur in doel te schieten. Doelman Kawashima zag er echter niet goed uit en reageerde te langzaam.

Toch ging Japan nog met de drie punten lopen. Na een hoekschop kopte Osako knap binnen. Colombia zette nog alles op alles maar het mocht niet baten. De volgende wedstrijd in deze groep is Polen-Senegal. De Rode Duivels kunnen tegen één van deze ploegen uitkomen in de volgende ronde.

Poll: Is Japan de verdiende winnaar?

TAGS  I  Japan  I  Colombia  I  WK

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024