"Ik had een akkoord met Anderlecht, maar AA Gent hield transfer tegen"

Vrijdag 27 juli 2018 - 11:17   I  

Hij leek voorbestemd voor de Belgische top, maar een carrière loopt niet altijd zoals gepland. Dat beseft ook Ilombé Mboyo (31) ondertussen. Na enkele omzwervingen belandde hij deze zomer opnieuw bij KV Kortrijk, zijn oude liefde.

En zeggen dat Mboyo in de zomer van 2013 ei zo na een speler van Anderlecht was. "Het was natuurlijk mijn droom, maar het lot besliste er anders over. Ik had een akkoord met Anderlecht, alles was geregeld, maar Gent vond dat ze niet genoeg betaalden en zo werd het Genk.”

"Negatieve druk om snel terug te keren"

“Ik verwijt Genk niets, maar het viel er niet mee zoals zij en ik dat wilden. Ze wisten dat ik geen voorbereiding had meegemaakt in Gent, ze zagen dat mijn fysieke testen niet goed waren, maar toch wilden ze dat ik speelde. Een spierblessure zag je zo aankomen.”

“En daarna was er negatieve druk om snel terug te keren”, gaat Mboyo verder. “Ik was nu eenmaal hun eerste dure transfer en ze wilden meteen resultaat zien. Dat gaf veel wrevel. Het tweede jaar brak ik halfweg het seizoen dan nog mijn scheenbeen, zo was niemand nog tevreden."

(Lees verder onder de foto)

Sion

Mboyo verkaste dan maar naar Zwitserland. “Sion kwam me halen, maar de situatie is daar behoorlijk gecompliceerd met een voorzitter die ook de eigenaar van de club is. De voetbalcultuur is er anders dan in België. Daarom was ik blij dat ik naar België terugkon.”

“Toen Kortrijk belde, heb ik niet gedacht aan geld. Ik wou alleen maar weer hier zijn, bij mijn familie, bij mijn vrienden. En genieten van het voetbal.”

Poll: Had jij Mboyo graag in het shirt van Anderlecht zien spelen?

TAGS  I  RC Genk  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk  I  Sion

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024