"Het was duidelijk buitenspel voor de penaltyfase, maar VAR greep niet in"

Zaterdag 28 juli 2018 - 08:45   I  

Standard won gisteren met het kleinste verschil van AA Gent. De 2-1 van Mpoku kwam er nadat Esiti de Standard-speler neerhaalde in de zestien. Voorafgaand aan die fase liep Cavanda wel buitenspel, maar de VAR greep niet in.

Volgens ex-scheidsrechter Stéphane Breda was het wel degelijk buitenspel en kan er geen discussie over zijn. "Als de lijn die we te zien kregen de juiste was, dan is het buitenspel. Zelfs als het om slechts enkele centimeters gaat. Laforge floot nadien wel terecht een strafschop, want de fout was erg duidelijk. Maar die penaltyfase had er niet mogen komen door die buitenspelfase", aldus Breda in La Capitale.

De VAR greep niet in bij de buitenspelfase, maar Tim Pots (de man in het busje gisteren) mocht ook helemaal niet ingrijpen. En dat is volgens Breda toch een foutje in het reglement. "Het is zoals die fase in de finale van het WK, waar Griezmann onterecht een vrije trap krijgt, die uiteindelijk een doelpunt opleverde. De VAR mocht daar ook niet ingrijpen. Eigenlijk vind ik dat een VAR altijd zou mogen optreden na een fase, als die een doelpunt oplevert."

Poll: Moet de VAR kunnen ingrijpen als een fase leidt tot een doelpunt?

TAGS  I  AA Gent  I  Standard

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024