Vanderhaeghe én Gent afgemaakt: “Jullie maken jezelf grandioos belachelijk”

Vanderhaeghe én Gent afgemaakt: “Jullie maken jezelf grandioos belachelijk”
Zaterdag 28 juli 2018 - 16:20   I  

Nog voor het nieuwe seizoen was afgetrapt zette AA Gent-trainer Yves Vanderhaeghe al druk op de scheidsrechters. Hij vond het niet kunnen dat ref Laforge, die vorig jaar in de fout ging tijdens een match tussen Standard en Gent, nu opnieuw een duel tussen beide ploegen moest fluiten.

Serge Gumienny, gewezen scheidsrechter, begrijpt de uithaal van Vanderhaeghe niet. “Het seizoen was nog niet eens begonnen en Yves Vanderhaeghe vond het al nodig om commentaar te geven op de arbitrage. Een onbegrijpelijke actie”, zegt Gumienny in Het Belang van Limburg.

"Zagen en klagen. Is dit het soort club dat Gent wil zijn?"

“Nog voor er één minuut gespeeld is zet hij al onnodig druk op Laforge als scheidsrechter én Verbist als man van de aanduidingen. Ik snap niet dat een club als AA Gent dat zomaar laat passeren en dat De Witte zijn trainer niet publiekelijk heeft teruggefloten. Is dit het soort club dat AA Gent wil zijn? Een club die voor er één bal getrapt is al begint met zagen en klagen?”

(Lees verder onder de foto)

Wat Gumienny betreft moeten de coaches van onze eersteklassers eerst eens in de spiegel kijken. “Ik hoop dat dit niet de teneur wordt voor de rest van het seizoen. Veel zal afhangen van hoe de KBVB en de Pro League met dit soort zaken zal omgaan."

"Ik heb gelezen dat Pierre François, CEO van de Pro League, de trainers heeft opgeroepen om meer respect te tonen voor de arbitrage. En dat het bondsparket strenger zal optreden tegen dit soort zaken.”

"Jullie maken jezelf op deze manier alleen maar grandioos belachelijk"

“Wel, dat ze dan nu ook de daad bij het woord voegen en Vanderhaeghe tot de orde roepen. Mijn oproep: Trainers en clubs, hou op met die flauwe zever. Jullie maken jezelf op deze manier alleen maar grandioos belachelijk”, besluit Gumienny.

Poll: Begrijp jij de uithaal van Vanderhaeghe?

TAGS  I  AA Gent

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024