Paarswitte banner wordt teruggehangen aan Jan Breydelstadion

Paarswitte banner wordt teruggehangen aan Jan Breydelstadion
Woensdag 01 augustus 2018 - 10:15   I   door Redactie

De paarswitte banner aan het logegebouw van het Jan Breydelstadion zorgde voor heel wat beroering. Het gaat om reclame voor Liantis, het resultaat van de samensmelting van ADMB, Provikmo en Zenito. De banner werd weggehaald omdat boze Club Brugge-fans dreigden om het te vernielen. Paars-wit bij blauw-zwart, dat gaat niet samen.

"We zullen nu bekijken hoe we die op matchdagen van Cercle wel terug aan het stadion kunnen hangen", zegt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis, aan Knack. "Misschien met de nodige uitleg erbij."

Van Eeckhoute benadrukt dat het nooit de bedoeling geweest is om de Club-fans te provoceren. "Wij willen hiermee absoluut niemand schofferen", zegt hij. "Dit nieuwe logo is het gevolg van een lang proces van drie merken die op tien september één merk worden. Net zoals men zich in de voetbalwereld met kleuren wil onderscheiden, proberen wij dat in onze sector ook te doen. Na wat studiewerk is een bureau bij de paarse steunkleur uitgekomen. Ook al omdat één van de drie merken - Zenito - die al had."

Ophef

Van Eeckhoute hoopt nu vooral dat de storm snel zal gaan liggen. "Wij hopen op een beetje begrip voor onze eigenheid. En wij hebben zelf net heel veel respect voor de drive waarmee supporters achter hun club staan. Voor ons mogen beide ploegen in het Jan Breydelstadion het dit seizoen heel erg goed doen", zegt hij.

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024