Pep Guardiola haalt zwaar uit: “Je hebt gewoon geen lef”

Pep Guardiola haalt zwaar uit: “Je hebt gewoon geen lef”
Zondag 05 augustus 2018 - 10:23   I  

Pep Guardiola staat erom bekend een gentleman te zijn, maar af en toe kookt het potje van de Spaanse oefenmeester ook al eens over. Zo haalde hij nu zwaar uit naar de onlangs bij Manchester City vertrokken Yaya Touré.

De Ivoriaanse middenvelder kon al een hele poos niet meer door één deur met Guardiola en beschuldigde de Spanjaard na zijn vertrek zelfs van racisme. Guardiola maakte van de persconferentie in aanloop naar de Community Shield tegen Chelsea gebruik om terug te slaan naar Touré.

Guardiola werd op de persbabbel gevraagd naar een passage uit een documentaire over het reilen en zeilen bij Manchester City. Daarin is te zien is hoe Guardiola naar zijn spelers schreeuwt dat ze hem best mogen haten als dat helpt.

"Soms is het beter als een speler kwaad is op de trainer"

“Soms hebben spelers een knuffel nodig om beter te presteren. Anderen presteren dan weer juist beter als je niet tegen ze praat. Iedere speler is anders. Soms is het beter als een speler kwaad is op de trainer. Dat kan het beste in die speler naar boven brengen”, verduidelijkte Guardiola.

Waarna er een flinke sneer naar Yaya Touré en Zlatan Ibrahimovic volgde. Guardiola vernoemde hun namen niet, maar iedereen weet gewoon dat het over hen gaat. “Sommigen vinden het nodig om als ze de club verlaten boeken te schrijven of met een statement op de proppen te komen. Dan heb je gewoon niet het lef om het in mijn gezicht te komen zeggen”, aldus Guardiola.

TAGS  I  Manchester City

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024