Manager De Bruyne reageert op blessure: "Blessure banaal opgelopen"

Manager De Bruyne reageert op blessure:
Vrijdag 17 augustus 2018 - 20:15   I  

Kevin De Bruyne zal Manchester City niet kunnen helpen de komende weken en maanden. Hij viel uit met een zware knieblessure en zal de eerste wedstrijden van City vanuit de tribune moeten volgen.

Pep Guardiola reageerde op de zware blessure van De Bruyne. Volgens hem heeft een zwaar seizoen nu zijn tol geëist. De Bruyne speelde eerst een heel seizoen met Man City om nadien nog te presteren op het WK, waar de Rode Duivels het tot het einde wisten vol te houden.

“Ze spelen veel matchen. Er was een korte herstelperiode na een zwaar seizoen, maar de spelers gaan er telkens voor. We vragen hun ook om er meteen vol voor te gaan. Maar het lichaam heeft zijn limieten, deze dingen gebeuren nu eenmaal", aldus Guardiola volgens VTM Nieuws.

Update 17/8 - 20:15

Ook de manager van De Bruyne, Patrick De Koster, reageerde op de blessure. Hij had hem aan de lijn en volgens hem was Kevin erg rustig. 

"Ik vond hem vrij rustig aan de telefoon", zegt De Coster volgens Sporza. "Hij beseft dat blessures bij het voetbal horen. In zijn carrière heeft hij nog niet veel blessures gehad. Behalve een identieke blessure twee jaar geleden. Als zijn kruisband afgescheurd was, dan wacht een revalidatie van 6 tot 9 maand en verlies hij het hele seizoen."

De Bruyne liep de blessure op zonder contact. "Ik heb hem gevraagd hoe het gebeurd is. Hij antwoordde dat het een banaal moment was. Geen duel, maar zijn voet misplaatst ofzo."

TAGS  I  Manchester City

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024