Samatta helpt Genk met hattrick aan ruime zege in spektakelstuk

Donderdag 23 augustus 2018 - 22:19   I   door Redactie

Racing Genk heeft een zeer spectaculaire heenwedstrijd tegen Bröndby winnend afgesloten. Genk won met 5-2 dankzij een hattrick van Samatta. De ploeg van Philippe Clement maakte het zichzelf wel onnodig moeilijk.

Bröndby begon het best aan de wedstrijd. De Denen kregen ook een aantal goeie kansen, maar scoorden niet. Na die moeilijke eerste twintig minuten kwam Genk boven water. Aly Samatta kopte op zeer knappe wijze de 1-0 tegen de netten. Nog voor de rust maakte Leandro Trossard er vanaf de stip 2-0 van.

Een ideaal scenario dus voor Genk, maar dat werd in vijf minuten na de pauze helemaal tenietgedaan. Bröndby scoorde in geen tijd twee keer. Eerst raakte de bal na een hoekschop niet weg en scoorde uiteindelijk Hermannsson. Kort daarna stond Wilczek helemaal ongedekt en maakte hij er 2-2 van.

Gelukkig kon Genk zich nog herstellen. Met dank aan een geweldige Samatta liep Genk weer uit tot 4-2. Eerst kopte de spits aan de tweede paal binnen en daarna scoorde hij in de rebound. In blessuretijd maakte Trossard er van dichtbij nog 5-2 van.