Broos sneert naar Coucke: "Had hij dat niet beter gedaan?"

Broos sneert naar Coucke:
Vrijdag 24 augustus 2018 - 09:21   I  

Hugo Broos (66) weet ondertussen wat het is om sportief directeur te zijn. De ervaren trainer is nu al enkele maanden in dienst bij KV Oostende, waar hij met de zware erfenis van Marc Coucke te kampen heeft.

Het zit Broos bovendien hoog dat Anderlecht met Johan Plancke zijn kersverse rechterhand meteen kwam wegplukken. “Johan heeft ongelofelijke kwaliteiten, maar ik zag al snel dat hij zich niet in zijn sas voelde. Kreeg hij te weinig verantwoordelijkheid? Ik zei hem meermaals om eens met onze voorzitter Peter Callant te praten, maar dat deed hij niet”, zegt Broos in een gesprek met Het Nieuwsblad.

"Coucke en Callant zijn toch bevriend?"

“Als ik het mag geloven, stuurde hij meteen sms'jes naar Luc Devroe. Hadden Luc of Marc Coucke dan niet beter even met Callant gebeld om dit aan te kaarten? Ze zijn toch bevriend? Dat was beter geweest dan hem naar Anderlecht te halen”, meent de technisch directeur van KVO.

Dat Oostende het moeilijk heeft na het vertrek van Coucke, is wel duidelijk. “De erfenis van Coucke weegt véél zwaarder dan gedacht. Als Marc eens 800.000 euro moest leggen, dan deed hij dat. Oké, hij maakte van Oostende een club die Europees voetbal haalde, maar het ging veel te snel, hé”, benadrukt Broos.

(Lees verder onder de foto)

"Niet allemaal hosanna"

“Ik denk ook niet dat Coucke ooit nog sterren als Proto of Lombaerts zal halen. Als Lom­baerts hier vertrekt, verdienen wij daar 0,0 euro aan. In de kleedkamer zaten op een moment ook 32 spelers omdat alles hier kon. Dat wekte wrevel op.”

“Ik weet dat Coucke soms gepikeerd reageert als ik zulke dingen zeg, maar dat mag toch? Het is niet omdat Coucke hier passeerde dat het allemaal hosanna was. Hij zal wel begrijpen dat de fans zich in de steek gelaten voelen”, besluit Broos.

TAGS  I  KV Oostende  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024