KV Oostende schept duidelijkheid over situatie Nicolas Lombaerts

KV Oostende schept duidelijkheid over situatie Nicolas Lombaerts
Vrijdag 24 augustus 2018 - 14:50   I  

Het einde van de transferperiode komt steeds dichter, maar voorlopig is Nicolas Lombaerts (33) nog steeds een speler van KV Oostende. De ervaren verdediger mag de West-Vlaamse club verlaten, maar een concreet voorstel liep er tot dusver nog steeds niet binnen.

Lombaerts is nog een speler uit het Coucke-tijdperk en eigenlijk weegt de gewezen Rode Duivel te zwaar op de begroting bij KVO. De verdediger moet niet per se weg, maar maar technisch directeur Hugo Broos hoopt dat hij Lombaerts in de komende dagen alsnog kan slijten.

“Dat Nico op de bank zit, is niet ingegeven door het bestuur”, verduidelijkt Broos in een gesprek met Het Nieuwsblad. “Bovendien was hij de allereerste met wie ik een gesprek had. Nico zei toen dat hij weg wou omdat hij ontgoocheld was dat Coucke zijn beloftes niet nakwam. Twee maanden later herhaalde hij dat. Dan moet hij nu niet zeggen dat hij wil blijven", klinkt het erg duidelijk.

"Zelfs zijn contract ontbinden, is te duur"

“Zelfs zijn contract ontbinden, is te duur”, vervolgt Broos. “Door zijn loon denken nieuwkomers ook nog steeds dat ze hier enorm kunnen verdienen, maar iemand als De Bock pakten wij enkel omdat we hem héél goedkoop kunnen huren van Leeds. Als Lombaerts zou vertrekken, is er weer wat ademruimte.”

Lombaerts werd tijdens de voorbije transferperiodes nog in verband gebracht met een overstap naar Club Brugge, Anderlecht en AA Gent. Op dit moment tonen die clubs geen interesse meer in de ervaren rot.

TAGS  I  KV Oostende  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024