'Anderlecht zorgde voor de vrijspraak van Wesley'

'Anderlecht zorgde voor de vrijspraak van Wesley'
Zaterdag 25 augustus 2018 - 20:55   I  

Niet elke strijd wordt op een groen voetbalveld gestreden. Soms wordt er ook serieus gevochten rond de groene tafel en dat was met de schorsingen van Carcela, Wesley en Vranjes niet anders. Het zal het Belgische voetbal wellicht enkele dagen, zelfs weken, in een wurggreep houden.

De hele impasse kwam er eigenlijk omdat de rechtmatigheid van de indicatieve tabel verdwenen is. Eenvoudig gezegd: er is momenteel geen maatstaf meer die bepaald hoe streng en wanneer een speler geschorst moet worden. Daardoor ontsnappen bijvoorbeeld Carcela en Wesley aan een straf. Ironisch genoeg weet het HLN wie die rechtmatigheid in vraag heeft gesteld. Dat was...Anderlecht. Op die manier zorgde paars-wit er dus voor dat Wesley morgen wél mag spelen.

"Omdat Anderlecht-advocaat Deleu  de rechtmatigheid van de indicatieve tabel in twijfel trok. De raadsman van paars-wit vroeg op die manier uitstel in de zaak Vranjes en kreeg die ook. Met de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep om de indicatieve tabel helemaal niet rechtsgeldig te maken zorgde dat in een ruk ook voor de vrijspraak van Wesley en de andere geschorsten."

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Club Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024