Vandenbempt: "Ze moesten Wesley en Carcela wel vrijspreken"

Vandenbempt:
Zondag 26 augustus 2018 - 13:30   I  

Ook Peter Vandenbempt werpt zijn blik op het hele debacle omtrent de schorsingen van Wesley en co. Een procedurefout lag volgens hem aan de basis van deze hele heisa en op een bepaald moment moeten de regels gewoon gevolgd worden.

"Alleen heeft de ProLeague de procedure niet gevolgd die nodig is om zo’n tabel in te  voeren. De tabel moet goedgekeurd, gestemd en genotuleerd worden. Dan kan ze verschijnen in Sportleven, het bondsblad. Daarin is de tabel wel degelijk verschenen, maar  toen Standard bezig was met de verdediging van Carcela heeft hun juridische man,  Pierre Locht, uitgevlooid dat die procedure niet is gevolgd." Dat vertelde Vandenbempt bij Sporza.

Het gevolg is dan ook dat de Geschillencommissie geen andere keuze had dan Wesley en Carcela vrij te spreken. "De Geschillencommissie kon dus niet anders dan zeggen dat de tabel niet rechtsgeldig is en dus kon ze de betrokken spelers niet veroordelen volgens de indicatieve tabel. Ze moesten Wesley, Carcela en Ocansey dus vrijspreken."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Standard

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024