Standard én Coucke gaan voor de bijl: "Nul voor ethiek"

Standard én Coucke gaan voor de bijl:
Maandag 27 augustus 2018 - 11:25   I  

De chaos in het Belgische voetbal blijft voor beroering zorgen. Spelers zoals Vranjes, Carcela en Wesley ontlopen door een procedurefout hun straf. De clubs hebben deze situatie eigenlijk zelf in de hand gewerkt door juridische achterpoortjes te vinden en te gebruiken.

Sommigen menen dat je dat de clubs niet kwalijk kan nemen. François Colin is in zijn analyse voor De Witte Duivel een pak minder vergevingsgezind. Hij gaat met beide voeten vol in de tackle, zoals Vranjes dat ook vorig weekend nog deed tegen Moeskroen.

Hij wijst vooral met de vinger naar Standard en naar de voorzitter van de Pro League, Marc Coucke. "De grootste blaam treft Standard, dat het vuur aan de lont stak. Pierre Locht verdient een tien voor juridische spitsvondigheid, maar een nul voor ethiek. Ook de houding van Marc Coucke als voorzitter van de Pro League is bedenkelijk. Hij draagt de politieke verantwoordelijkheid voor dit geblunder. Hij had het goede voorbeeld kunnen geven en de andere clubs kunnen vragen dit te volgen", aldus Colin.

Geen enkele topclub doet wat ze moeten doen

Volgens Colin zou elke club het nodige fatsoen moeten hebben om hun speler niet op te stellen. "Het zou onze topclubs gesierd hebben als ze gezamenlijk beslist hadden geen misbruik te willen maken van het amateurisme van de Pro League, maar aan fair play heeft het voetbal geen boodschap. Geen enkele topclub voelde zich geroepen voor de ‘moral highground’ te kiezen en hun gestrafte speler aan de kant te laten."

Poll: Hadden de clubs zelf moeten beslissen om hun speler niet op te stellen?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht  I  Club Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024