Venanzi wordt hard aangepakt: "Dit is onrechtvaardig"

Venanzi wordt hard aangepakt:
Maandag 27 augustus 2018 - 14:55   I  

Het houdt het Belgische voetbal wellicht nog een tijdje in de tang, de indicatieve tabel die dan toch niet rechtsgeldig leek. Heel wat partijen treffen schuld, maar sommigen treffen wel iets meer schuld dan anderen.

Zo vindt Ludo Vandewalle dat Bruno Venanzi het eigenlijk echt niet mooi heeft gespeeld. Eerst stond hij zelf nog aan de wieg van de tabel, om ze daarna af te maken wanneer zijn speler, Mehdi Carcela, daar het slachtoffer van werd. Zijn advocaat, Pierre Locht, heeft gewoon zijn werk gedaan. 

Vandewalle is dan ook scherp in Het Nieuwsblad voor de voorzitter van Standard. "Minder begrip hebben we voor zijn opdrachtgever Standard. Voorzitter Bruno Venanzi maakte deel uit van de werkgroep die de gewraakte indicatieve tabel opstelde én is lid van de raad van bestuur van de Pro League, die de tabel goedkeurde. Venanzi was een zware voorstander. Tot zijn speler Mehdi Carcela - terecht - werd geschorst voor natrappen."

Dat zorgt voor een wrang gevoel

"De Pro League ging in de fout door alles snel-snel te willen afhandelen zonder de juiste procedure te volgen. Een grote fout. Maar om daar als lid van de raad van bestuur zo op te reageren? Door bij de eerste gelegenheid procedurefouten te gebruiken om voor chaos en straffeloosheid te zorgen? Dat zorgt voor een wrang gevoel. Het is moreel moeilijk te verantwoorden. Zeker in de sport. Alle verhoudingen in acht genomen zit je met hetzelfde gevoel als wanneer een crimineel louter en alleen door procedurefouten zijn straf ontloopt. Wat is dan (on)rechtvaardig?"

TAGS  I  Standard

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024