Vanhaezebrouck reageert na EL-loting Anderlecht

Vanhaezebrouck reageert na EL-loting Anderlecht
Vrijdag 31 augustus 2018 - 16:25   I  

Sinds vrijdagmiddag kennen Anderlecht, Racing Genk en Standard hun tegenstanders in de groepsfase van de Europa League. Anderlecht neemt het op tegen het Turkse Fenerbahçe, het Kroatische Dinamo Zagreb en het Slovaakse Spartak Trnava. Op het eerste zicht niet de meest aantrekkelijke groep, al is Hein Vanhaezebrouck het daar niet mee eens.

“Voor mij was het eerlijk gezegd niet zo belangrijk welke ploegen we loten. Het zijn twee bekende namen met Fenerbahçe en Dinamo Zagreb en dan de minder bekende Slovaakse ploeg. Ik ben tevreden. Ik wilde de grote verplaatsingen vermijden en op dat vlak hebben we geluk gehad”, reageert de Brusselse coach bij De Standaard.

Draaischijf Adrien Trebel trad zijn coach bij. “Die lange verplaatsingen vermijden is belangrijk als je om de drie dagen matchen speelt. De verplaatsing naar Fenerbahçe wordt ongetwijfeld een mooie affiche.”

"We gaan absoluut voor Europees overwinteren"

Qua ambitie zitten trainer en voorzitter Coucke op één lijn bij Anderlecht: “We gaan absoluut voor Europees overwinteren.” De eerste EL-speeldag van de groepsfase staat op donderdag 20 september op de planning. Op donderdag 13 december valt tijdens de zesde en laatste speeldag het doek over de groepsfase.

Poll: Gaat Anderlecht Europees overwinteren?

TAGS  I  Anderlecht  I  RC Genk  I  Standard

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024