Standard geeft zege weg op het veld van Eupen

Zaterdag 01 september 2018 - 19:45   I

Standard is er niet in geslaagd om naar de tweede plek te springen. Het verloor op het veld van Eupen na een zwakke tweede helft.

Standard had de wedstrijd in de eerste helft nochtans volledig in handen. Toen Renaud Emond de 0-1 in doel wist te leggen leek Standard dan ook op weg naar een eenvoudige overwinning. Eupen was niet goed genoeg om Standard pijn te doen.

In de tweede helft deed het dat wel, maar de thuisploeg moest wel lang op de Luikse deur kloppen. De onvermijdelijke Toyokawa brak de ban voor Eupen. Net toen Standard dacht dat het niet nog erger kon scoorde Eupen drie minuten later nog een keer. Al was het wel Luyindama die Ochoa wist te verschalken.

Standard herstelde niet meer van de dubbele klap en ging kopje onder aan de Kehrweg. Standard kan uit de top 6 tuimelen, terwijl Eupen een gouden zaak doet in het klassement. Het wipt naar een voorlopige negende plek en kan al wat meer ademen.