KV Kortrijk en RC Genk delen punten na dolle tweede helft

Zondag 02 september 2018 - 21:41   I

Eén helft om snel te vergeten en eentje om duimen en vingers bij af te likken. Dat is een korte samenvatting van de wedstrijd tussen KV Kortrijk en en Racing Genk. Geen enkele goal zagen we in de eerste helft, maar we kregen ze alle zes voorgeschoteld in de tweede. Het werd uiteindelijk 3-3 na een doldwaas slot.

Veel valt er niet te schrijven over de eerte helft tussen Kortrijk en Genk, want die was bijzonder saai. Genk en Kortrijk probeerden wel om het spel te maken, maar beide ploegen konden hun stempel niet drukken op de wedstrijd. De 0-0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch.

Gelukkig was de tweede helft een pak beter. Na een pijlsnelle tegenaanval kon Ruslan Malinovskyi via een Kortrijks been scoren. Dat brak de wedstrijd helemaal open, want ook Mboyo scoorde iets later al tegen. Lang kon KVK niet genieten van die gelijkmaker, want Joseph Aidoo zorgde enkele minuten later alweer voor de nieuwe voorsprong. Een vrije trap van Pozuelo werd door de verdediger binnengekopt.

Invaller Idir Ouali stond toen nog maar enkele minuten op het veld, toen hij met een heerlijke knal Vukovic kon verschalken. De bordjes hingen alweer gelijk, maar de dolle tweede helft was nog niet gedaan. Mboyo bracht KVK zelfs op voorsprong met een prachtige streep in de winkelhaak. Twee minuutjes later schoof Trossard via het been van Lepoint de gelijkmaker al binnen. Malinovskyi kreeg nog rood en mist waarschijnlijk de topper tegen Anderlecht, maar doelpunten vielen er niet meer.