"Ik heb Club Brugge, AA Gent en RSCA 40 à 50 miljoen opgeleverd"

Maandag 03 september 2018 - 17:30   I  

De transfermarkt sloot afgelopen vrijdag zijn deuren. Traditiegetrouw toonde zaakwaarnemer Mogi Bayat zich opnieuw een bezig bij. Hij transfereerde opnieuw heel wat spelers naar de Belgische eersteklassers en leverde hen ook ettelijke miljoenen op met uitgaande transfers naar het buitenland.

“Ik las een artikel waarin stond dat de zes of zeven grote clubs in België 130 miljoen euro aan uitgaande transfer hebben verdiend tijdens de zomermercato. Van dat bedrag heb ik hen misschien wel 40 à 50 miljoen euro opgeleverd”, doelt Bayat in Le Soir vooral op teams als Club Brugge, AA Gent en Anderlecht.

De transfers van Anthony Limbome (van Club Brugge naar Nantes), Thomas Foket (van AA Gent naar Reims) en Samuel Kalu (van AA Gent naar Bordeaux) brachten de meeste euro’s in het laatje. “Die transfers alleen al zijn goed voor een totaal van 20 miljoen euro. Ik wil niet opscheppen, maar ik ben al acht jaar spelersmakelaar en werk anders dan anderen”, benadrukt Bayat nog.

Van Teodorczyk tot Oulare

Bayat was ook de man die deze zomer een oplossing zocht én vond voor Lukasz Teodorczyk. Hij loodste de overbodige Pool van Anderlecht naar de Italiaanse club Udinese. Verder rondde hij bijvoorbeeld ook de transfer van Obbi Oulare (naar Standard) af.

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  AA Gent  I  Anderlecht

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024