Ex-Rode Duivel heeft spijt: "Ik kon mee bij Real Madrid en Barcelona"

Ex-Rode Duivel heeft spijt:
Maandag 03 september 2018 - 17:49   I  

Emile Mpenza is terug actief in de voetbalwereld. Nadat hij in 2014 een punt zette achter zijn professionele carrière, was het even stil rond de gewezen Rode Duivel. Maar sinds midden juli is Mpenza weer aan de slag, als jeugdtrainer bij Antwerp. In de Sudpresse-kranten kijkt hij terug en blikt hij vooruit, met enkele verrassende uitspraken.

Emile Mpenza bereikte de top van het Duitse profvoetbal, maar hij beseft dat er meer in zat.  “Ik maakte fouten en realiseerde erg laat, toen ik ongeveer 29 jaar oud was, het belang van discipline. Pas na dit besef kende ik mijn beste seizoenen, bij Standard en Sion. Mensen vragen me waarom ik geen transfer naar een bepaalde club maakte. Met de prestaties die ik heb getoond, kon ik gemakkelijk bij Barcelona of Real Madrid zijn geraakt. Maar in die tijd zijn ze nooit komen aankloppen.”

Mpenza heeft het ook over de Rode Duivels. “Ik zou graag deel hebben uitgemaakt van het huidige team, maar het zou niet gemakkelijk zijn geweest om tot in de selectie te geraken. (lacht)”

Geen fan van de VAR

De pijlsnelle voormalige spits herkent zich niet meer in het voetbal van vandaag. “Geld is veel te belangrijk geworden. Ik ben ook niet bepaald een fan van de VAR. De maatregel haalt elke spontaniteit weg van de scheidsrechter. We evolueren stilaan naar drie uur durende wedstrijden die telkens stilgelegd moeten worden. Ik ben wel voorstander van doellijntechnologie”, aldus Mpenza.

TAGS  I  Standard  I  Sion  I  Antwerp  I  Barcelona  I  Real Madrid

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024