Jonathan David maakt ook als international indruk

Jonathan David maakt ook als international indruk
Dinsdag 11 september 2018 - 17:50   I   door Redactie

Jonathan David is toch wel dé sensatie bij AA Gent. De Buffalo's konden hem gratis ophalen in Canada. Pas 18 is hij, maar de aanvaller heeft al een echte neus voor goals.

Beloftencoach Bart Van Renterghem had hem zes maanden onder zijn hoede. "Zijn rust op een veld is uitzonderlijk, Laurent Depoitre had dat ook. Nooit kon je hem opjagen. En hij heeft nog véél progressiemarge, want in Canada speelde hij op amateurniveau, hij trainde maar drie keer in de week en tijdens de strenge winters daar speelde hij gedurende maanden enkel indoor. Als je dan ziet hoe snel hij de vereisten van het Europese voetbal oppikt - werkkracht en fysieke duels - is dat veelbelovend", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Andere clubs kijken toch met enige jaloezie naar Gent. "Niet enkel zijn leeftijd baart daarbij opzien, ook de vaststelling dat Gent geen euro transfergeld betaalde voor de jonge Canadese spits van Haïtiaanse afkomst. De Buffalo’s plukten David in januari van dit jaar weg bij het Canadese Ottawa, waar hij in een soort topsportschoolproject opgeleid werd", aldus S/VM.

Update 11/9 - 17:50

Ook bij de Canadese nationale ploeg scoort Jonathan David aan de lopende band. De Canadezen maakten brandhout van de Maagdeneilanden (8-0). De Gentse spits scoorde twee keer en liet zich zo al meteen opmerken. Het lijkt er dus hoe langer hoe meer op dat AA Gent goud in handen heeft.

TAGS  I  AA Gent

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024