Verhuist Steven Defour in januari naar Belgische topclub?

Verhuist Steven Defour in januari naar Belgische topclub?
Zondag 09 september 2018 - 17:14   I  

Steven Defour staat tot nader order nog steeds op de loonlijst bij Premier League-club Burnley, maar het is niet uitgesloten dat de middenvelder daar aan zijn laatste maanden bezig is.

De overeenkomst van de 30-jarige Defour loopt volgende zomer af en vooralsnog schotelde het bestuur van Burnley hem nog geen contractverlenging voor. Als de Engelsen met het oog op volgend seizoen geen plannen meer hebben met onze landgenoot, is het niet uitgesloten dat ze hem in januari proberen te verkopen.

En dan stappen de Belgische topclubs ongetwijfeld in het verhaal. Een terugkeer naar Anderlecht, waar Defour bij een deel van de supporters niet in de bovenste schuif ligt, behoort niet meteen tot de mogelijkheden. Maar wie weet voelt Defour wel wat voor een terugkeer naar Standard, waar hij herenigd kan worden met Michel Preud’homme.

Gratis

Als Defour in januari niet vertrekt bij Burnley en er niet bijtekent, kan hij volgende zomer gratis naar een andere club. Het spreekt voor zich dat de middenvelder dan pas écht interessant wordt voor de topclubs in de Jupiler Pro League. Wie weet zien AA Gent en Club Brugge wel wat in Defour.

Defour stak nooit onder stoelen of banken dat hij op een dag opnieuw bij zijn jeugdclub KV Mechelen wil spelen. Liefst van al op het hoogste niveau en niet in 1B. Een terugkeer naar Achter de Kazerne lijkt dan ook nog niet voor meteen. Defour ligt momenteel in de lappenmand met een kuitverrekking en speelde dit seizoen nog geen minuut bij Burnley.

Poll: Zou jij Defour graag terug zien in de Belgische competitie?

TAGS  I  Burnley  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Standard  I  Anderlecht  I  KV Mechelen

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024