STVV maakt in Ghelamco Arena einde aan ongeslagen reeks AA Gent

Zondag 16 september 2018 - 21:53   I

AA Gent heeft zondagavond in eigen huis verloren van STVV. Kort na rust zette de ploeg van Yves Vanderhaeghe nog een scheve situatie recht, maar in de slotfase gingen de bezoekers alsnog met de overwinning aan de haal.

Halverwege de eerste helft werd Gent verrast door de bezoekers. STVV combineerde zich makkelijk een weg naar doel en Alexis De Sart kon afwerken: 0-1 en een koude douche voor de thuisploeg.

Na rust kwam Gent langszij via de ingevallen Bronn. Hij knalde het leer staalhard binnen. De Buffalo’s gingen op zoek naar de zege, maar kregen nog het deksel op de neus. Kamada rolde quasi de volledige Gent-defensie op en nam tot slot ook nog Kalinic te grazen: 1-2.

Tweede zege op rij voor STVV

In de slotfase kreeg Bezus nog zijn tweede gele kaart, maar doelpunten vielen er niet meer. Het bleef 1-2 en zo ziet Gent een einde komen aan zijn ongeslagen reeks. STVV klimt met een tweede opeenvolgende zege rustig op in de stand.