Devroe bijt onmiddellijk van zich af: "Dat is te ver gezocht"

Devroe bijt onmiddellijk van zich af:
Woensdag 19 september 2018 - 16:45   I  

RSC Anderlecht zit in een dipje, maar is de selectie van Hein Vanhaezebrouck met voldoende vertrouwen op het vliegtuig richting Trnava in Slovakije gestapt. Vlak voor het vertrek van paars-wit sprak manager Luc Devroe de pers toe. En hij wilde toch even de puntjes op 'i' zetten.

Er wordt nu vooral naar Devroe en Marc Coucke gekeken omdat er nauwelijks een creatieve speler in de huidige Anderlecht-kern lijkt te zitten. "We hadden graag nog 1 aanvaller gehad, dat klopt. Maar dat is door omstandigheden niet gelukt. We moesten eerst defensief versterken en daar hebben we zwaar geïnvesteerd. Dan was het te kort dag om voorin nog iets bij te nemen."

Maar dat er geen creatieve spelers aanwezig zijn? Daar is Devroe het niet mee eens. "A touch of genius? Met Bakkali, Musona en een fitte Morioka heb je misschien niet dezelfde stijl als Carcela of Pozuelo, maar ik vind het te ver gezocht dat je dan geen creativiteit hebt."

"Efficiëntie is weggevallen"

Devroe maakt zich dan ook nog geen zorgen over de huidige gang van zaken bij Anderlecht. "Als we 3 slechte wedstrijden gespeeld zouden hebben, dan zou het een ander verhaal zijn. Als voetballer moet je je daar boven kunnen plaatsen."

"De efficiëntie was er in de eerste weken helemaal, maar die is nu weggevallen. Dat heeft met vertrouwen te maken. En geluk kun je ook afdwingen. We moeten uit die negatieve spiraal van resultaten geraken en dat kan best door morgen te winnen."

TAGS  I  Anderlecht

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024