"Wij negeren de spelers van Club Brugge gewoon"

Woensdag 26 september 2018 - 11:43   I   door Redactie

Paul Nardi, de Franse doelman van Cercle Brugge, speelde nog nooit een Brugse derby. Wel komend weekend zal het zijn vuurdoop worden, want dan speelt Cercle tegen Club.

"Ik had meteen door dat de derby tegen Club Brugge dé match is die iedereen wil spelen", zegt Nardi in Sport/Voetbalmagazine. "En dit jaar wordt het nog specialer: het is de confrontatie tussen de Belgische landskampioen en de kampioen van 1B. Maar ik heb niet de indruk dat de spelers van Club er wakker van liggen."

Club-spelers

"Het zou mij verbazen als ze echt rekening houden met ons… Laat staan dat ze naar onze wedstrijden kijken. Voor de mensen van Cercle ligt het anders. Van zodra het woord Club Brugge valt, voel je een soort vijandigheid. In de gangen die naar de bureaus leiden, hangen er tal van foto’s en die verwijzen vooral naar de burenstrijd."

"Eigenlijk is er tussen de twee spelersgroepen weinig contact", vervolgt Nardi. "Wanneer we elkaar tegen het lijf lopen, kijken we elkaar niet eens aan. We negeren elkaar gewoon. Let wel: er is geen vijandigheid tussen de spelers. Als ik een gast van Club mijn richting zie uitkomen, heb ik geen zin om hem een klap te verkopen. Ik bekijk hem niet en hij mij ook niet."

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024