Preud'homme haalt zwaar uit: "Stop met lullen!"

Preud'homme haalt zwaar uit:
Zaterdag 29 september 2018 - 07:05   I  

Standard werd eerder deze week roemloos uit de beker gekegeld door Knokke. De Nederlaag kwam hard aan, vooral bij Michel Preud'homme. Al wilde die toch één en ander duidelijk maken op zijn wekelijkse persbabbel. Preud'homme is het niet eens met de kritiek van de pers en daarom nam hij zelf het woord.

"Heren, als u één of twee vragen hebt in functie van de wedstrijd tegen Oostende, dan beantwoord ik die met plezier. Nadien zal ik het woord nemen. Want ik heb het gevoel dat ik jullie toch een aantal dingen moet verduidelijken", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van de Standard-trainer.

"Michel Preud'homme heeft de naam lichtgeraakt te zijn", begon hij. "Dat klopt niet, ik ben helemaal niet lichtgeraakt, maar er moet niet lukraak geluld worden. Soms moet je eens klaar en duidelijk uitleggen waar je als trainer naartoe wilt. Opgepast, jullie hebben een niet te benijden job. Een verslag maken, tweeten, iedereen quoteringen geven, veel werk in een korte tijdspanne. Daarom zal ik jullie straks aan de hand van een aantal beelden wat meer inzicht proberen te geven."

"Bij Anderlecht en Club wordt het systeem niet in vraag gesteld"

En dan moest het dus nog beginnen. "Er zijn een aantal bedenkingen die ik mij maak bij wat ik de laatste tijd gelezen en gehoord heb in de media. Als Standard, of Michel Preud'homme - want ik heb die opmerkingen ook bij mijn vorige clubs gehad - beslist om met drie centrale verdedigers te spelen, dan is dat áltijd een verkeerde keuze. Anderlecht en Club spelen voortdurend met drie centrale verdedigers, daar wordt het systeem niet in vraag gesteld. Vreemd", aldus Preud'homme.

"Waarom zouden wij tegen een ploeg als Sevilla niet met drie achteraan mogen spelen als ik vind dat dat de juiste oplossing is? Kennen jullie de uitslagen van Sevilla nadat ze tegen ons gespeeld hebben? Ze hebben met 2-6 gewonnen bij Levante - à peu près hetzelfde budget als Standard - en met 3-0 van Real. En dan zouden wij het daar niet met drie centrale verdedigers mogen proberen? Laat ons serieus blijven. We hebben hen in dat systeem de eerste helft meer pijn gedaan dan Real afgelopen woensdag."

TAGS  I  Standard

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024