"Preud'homme is daar toch van geschrokken"

Zaterdag 29 september 2018 - 11:18   I  

Het draait bij Standard niet zoals Michel Preud’homme vooraf gedacht had. De spelers hebben moeite om de nieuwe manier van spelen op te pikken, met enkele mindere resultaten als gevolg. Preud’homme kreeg kritiek, maar beet onmiddellijk van zich af.

Analist Johan Boskamp is van mening dat Preud’homme niet mag klagen over de kritiek. “Ik vind het best meevallen met de kritiek op Preud’homme. Want iedereen lachte met Sa Pinto, hij heeft toch maar mooi geregeld dat Standard de beker won en de voorronde van de Champions League haalde.”

“Ik heb begrepen dat Michel op de manier van Ajax wil spelen, maar daar moet je dan wel de spelers voor hebben. Als je doorhebt dat je spelers dat niet aankunnen, moet je die aanpak veranderen”, benadrukt Boskamp in Het Belang van Limburg. “Je bent als trainer nu eenmaal afhankelijk van je materiaal. Als je zag dat Standard succes had op de omschakeling, waarom moet je dat dan veranderen?”

“Preud’homme kan rekenen op vriendjes in de media”

Volgens Boskamp is Preud’homme geschrokken van de kritiek op zijn persoon en ploeg. “Je kunt er niet omheen dat Preud’homme overal geslaagd is. Hij heeft in meerdere landen prijzen gepakt. Hij is nu vier maanden bezig en het loopt niet zoals hij het wil. Hij krijgt voor het eerst kritiek, iets wat hij nooit in zijn leven gehad heeft.”

“Daar schrikt hij even van. Zeker omdat het voornamelijk uit de Waalse pers komt. Maar goed, hij vindt het te fel, dus beperkt hij zijn communicatie. Hij kan toch rekenen op de steun van bepaalde vriendjes in de media. Terwijl het totaal geen zin heeft om je aan kritiek van de media te ergeren. In voetbal is het simpel: als het slecht is, is het slecht.”

TAGS  I  Standard

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024