Spaanse pers lyrisch over 'expert' Courtois: "Hij bewijst het ongelijk"

Spaanse pers lyrisch over 'expert' Courtois:
Zondag 30 september 2018 - 12:16   I  

De Madrileense derby tussen Real en Atlético eindigde zaterdagavond op een 0-0-gelijkspel. Dat had één en ander te maken met de doelmannen van beide teams. Jan Oblak speelde een sterke partij, maar Thibaut Courtois maakte pas echt indruk op de Spaanse pers.

Bij ESPN zagen ze Courtois schitteren. “Hij pakte in het begin van de wedstrijd uit met een goede redding op een inzet van Saul. In dezelfde helft stopte hij in een één-tegen-éénsituatie een poging van Griezmann. Courtois kwam tussen als een expert. Niet veel later kwam hij ook nog eens goed tussenbeide bij een schot van Diego Costa.”

“Dit is tot dusver Courtois’ beste prestatie in een Real Madrid-shirt”, voegt ESPN er nog aan toe. “In de tweede helft had hij weinig werk, maar zijn eerste helft was goed genoeg om de twijfelaars hun ongelijk te bewijzen.”

"Navas staat op één fout van een plaats op de bank"

“Courtois is heel snel de eerste doelman in La Liga geworden, maar in de Champions League mocht Keylor Navas keepen. Lopetegui moet nog een beslissing nemen over het al dan niet roteren, maar op dit moment lijkt Navas op één fout van een plaats op de bank te staan”, besluit het medium.

Ook bij Marca zagen ze dat Courtois in goeden doen was. “Hij heeft Real Madrid meer dan één keer moeten redden. Het wordt ontzettend moeilijk voor Keylor Navas om een Courtois in deze vorm uit de ploeg te spelen.”

Poll: Is Courtois de beste doelman ter wereld?

TAGS  I  Real Madrid  I  Atlético Madrid

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024