Antwerp en AA Gent delen de punten na heerlijke pot voetbal

Zondag 30 september 2018 - 21:45   I

Een wedstrijd op zondagavond heeft vaak weinig om het lijf, maar Antwerp en AA Gent mogen wel vaker tegen elkaar voetballen op zondag. Beide ploegen verzorgden het spektakel op de Bosuil. Na een ouderwets heerlijke pot voetbal werd het 2-2.

AA Gent zit in een mindere periode, maar daar was in de eerste helft tegen Antwerp weinig van te merken. Gent kwam zelfs op voorsprong door een heerlijke goal van Sigurd Rosted, na de mooie voorbereiding van Stallone Limbombe.

Lang kon Gent niet profiteren van die voorsprong, want aan de overkant  bleek Simen Juklerod de kwelduivel van de Gentse defensie. Na een heerlijke actie schotelde hij Dieumerci Mbokani de 1-1 aan op een schoteltje. De spits van Antwerp kopte knap binnen.

Gent bleef niet lang treuren en een heerlijke knal van Odjidja verdween prachtig in doel. Sinan Bolat kansloos en Antwerp mocht zo gaan rusten met een achterstand. Na de rust vocht Antwerp zich terug in de wedstrijd en ging het tempo van de wedstrijd de hoogte in. Geen strijd om het balbezit, maar wel een strijd om het meeste kansen. Het spel ging goed op en neer en Antwerp werd beloond voor de aanvalslust. Opnieuw Juklerod pakte uit met een heerlijke dribbel. Faris Haroun bleef ijzig kalm in de zestien en knalde Antwerp op gelijke hoogte.

De wedstrijd bleef spannend tot het einde, maar scoren lukte niet meer. Gent moet zo tevreden zijn met een puntje op het veld van Antwerp, dat vanavond de supporters een prachtige avond wist te bezorgen.