'Daarom besliste Atlético om Wesley Moraes niet te halen'

'Daarom besliste Atlético om Wesley Moraes niet te halen'
Dinsdag 02 oktober 2018 - 10:30   I  

Club Brugge neemt het woensdagavond in de Champions League op tegen het grote Atlético Madrid. Een speciale wedstrijd voor aanvaller Wesley Moraes (21), die in een recent verleden nog werd doorgestuurd bij de Spaanse topclub.

Dat Wesley enkele jaren geleden ging testen bij Atlético, is geen geheim meer. Maar waarom besliste de Madrileense formatie om de targetspits door te sturen? Wesleys zaakwaarnemer Paulo Nehmy doet zijn verhaal in Het Nieuwsblad.

"Op een zekere dag werd ik gecontacteerd door een Kroatische makelaar die Wesley kon laten testen bij Atlético”, vertelt  Nehmy. “Zijn eerste trainingen waren goed, maar voor zijn achttiende verjaardag mocht hij nog geen profcontract tekenen. Toch wilde de jeugdcoördinator van ­Atlético dat hij bleef.”

Tussenpersoon wilde geld verdienen aan Wesley

En toch liep het nog mis. Wesley speelde zes maanden bij de U17 van Atlético. Hij maakte indruk op toernooien in Kroatië en Bilbao, maar doordat de Kroatische tussenpersoon geld vroeg, besliste Atlético om Wesley geen contract aan te bieden.

De spits keerde teleurgesteld terug naar Brazilië, maar knokte zich later via het Slovaakse Trencin naar de Belgische top bij Club Brugge. En wie weet wat volgt er over enkele maanden of jaren nog...

Poll: Kan Wesley ooit de Europese top bereiken?

TAGS  I  Atlético Madrid  I  Club Brugge

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024