Nieuwe onthullingen over Bart Vertenten: "Hij maakte daar afspraken over"

Nieuwe onthullingen over Bart Vertenten:
Maandag 15 oktober 2018 - 22:38   I  

Bart Vertenten is één van de personen die werd aangehouden voor zijn aandeel in het schandaal rond fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League. Het ziet er niet goed uit voor de scheidsrechter, en dat blijkt uit de verhalen die er steeds blijven bijkomen.

Dat Vertenten het goed kon vinden met spelersmakelaar Dejan Veljkovic - dé spilfiguur in het hele schandaal - was al langer geweten. Maar nu is ook duidelijk dat de arbiter er een 'abnormaal druk telefoonverkeer' met Veljkovic op nahield. Met dat nieuws komt Humo naar buiten.

Abnormaal druk telefoonverkeer

"Sébastien Delferière werd vorige week in verdenking gesteld van witwassen en omkoping, maar de scheidsrechter werd niet aangehouden. Zijn collega Bart Vertenten wel. Hij hield er volgens het parket een abnormaal druk telefoonverkeer met Veljkovic op na. Ze zouden afspraken hebben gemaakt om wedstrijden op het einde van vorig seizoen te beïnvloeden in het voordeel van KV Mechelen", staat er te lezen in het weekblad.

"Het zou gaan om de match tegen Charleroi, waarin Vertenten een lichte strafschop toekende in het voordeel van Mechelen. Die penalty werd vervolgens gemist door Mats Rits, een speler uit – o ironie – de portefeuille van Veljkovic. En in Antwerp-Eupen floot Vertenten een ingebeelde strafschop voor de thuisploeg, een fout die hij achteraf toegaf. Opdat de geloofwaardigheid van de scheids toch niet te erg zou worden aangetast, zou Veljkovic vooraf bij drie krantenjournalisten hebben aangedrongen om hem toch een goede beoordeling te geven."

Degradatie Cercle Brugge

Volgens Humo is er nog meer aan de hand. "Is het toeval dat Vertenten ook de fameuze Moeskroen-OHL floot, die aan het licht bracht dat de Leuvense kapitein Reynaud niet vies was van een gokje? Of neem nu die avond in maart 2015. Na 88 minuten stond Cercle Brugge 2-0 voor tegen KV Mechelen, en was de Brugse club gered. Een buitenspelgoal, een strafschop en een derde doelpunt later gaf het scorebord ‘2-3’ aan. Van redding naar degradatie in amper een handvol minuten. Scheidsrechter die avond? Vertenten. En honderd kilometer verderop was Waasland-Beveren, nog zo’n club waar Veljkovic goed thuis was, gered."

"Vertenten, een spoedarts die nog verder studeerde voor radioloog, was ooit de jongste scheids in eerste klasse. Hij leek het mooi voor mekaar te hebben, maar aan zijn carrière lijkt nu abrupt een einde te zijn gekomen, gevallen voor de verlokkingen van een sympathiek ogende makelaar", besluit Humo.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Lokeren

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024