Marc Coucke grijpt drastisch in na schandaal met Bayat en Veljkovic

Marc Coucke grijpt drastisch in na schandaal met Bayat en Veljkovic
Dinsdag 16 oktober 2018 - 07:28   I  

Het is Marc Coucke menens om actie te ondernemen tegen de spelersmakelaars in het voetbal. De voorzitter de Pro League is gisteren (maandag, nvdr.) begonnen met de opkuis na de zaak ‘Propere Handen’.

Het Nieuwsblad meldt dat Coucke een afspraak met minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) maakte en morgen (woensdag, nvdr.) een buitengewone raad van bestuur bij elkaar roept. Belangrijkste item op de agenda: meer regels voor de omgang met makelaars.

Ook KBVB zit niet stil

Ook de Belgische Voetbalbond (KBVB) zit overigens niet stil. De KBVB wil zich burgerlijke partij stellen, zodat er inzage wordt verworven in het dossier. Bondsprocureur Marc Rubens kondigde gisteren ook aan dat hij zelf onderzoeksdaden zal verrichten.

De Voetbalbond heeft tot en met 15 juni 2019 om mogelijke betrokkenen aan te klagen. Als bepaalde personen geen lid zijn van de KBVB, kan de club (bijvoorbeeld KV Mechelen of Waasland-Beveren) worden gestraft indien bestuursleden zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping.

Poll: Is dit een stap in de goede richting?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024