"Ik sprak met Standard, maar het plan van Anderlecht beviel me meer"

Donderdag 25 oktober 2018 - 07:42   I  

Hij had afgelopen zomer de keuze tussen Standard en RSC Anderlecht, maar het zonder veel te twijfelen die laatste club. Een opmerkelijke keuze. Al zeker als je weet dat Zakaria Bakkali in de jeugd nog bij Standard speelde.

In Het Nieuwsblad doet Bakkali zijn verhaal. “Ik sprak met het bestuur van Standard, maar het plan van Anderlecht beviel me meer", klinkt het. "Het voetbalplezier moest terugkeren. Ik ben dan wel in Droixhe nabij Luik geboren, maar al heel mijn carrière trekt Anderlecht aan mijn mouw."

"Toen ik als twaalfjarige bij Standard voetbalde, kon ik kiezen tussen Anderlecht en PSV. Ik koos toen voor Nederland om twee redenen. Eén: PSV had idolen van mij - de Brazilianen Ronaldo en Romario - grootgemaakt. Twee: het was beter om even weg te gaan uit mijn Luikse wijk."

"Afstand nemen"

"Pas op: ik beleefde er fantastische tijden op het voetbalpleintje. Op dat hobbelveldje ontwikkelde mijn techniek zich nog feller, maar er was ook een beetje het gettogevoel met negatieve invloeden. Ik kom er nog altijd graag terug, maar toen was het beter om even afstand te nemen", besluit Bakkali.

Poll: Maakte Bakkali de juiste keuze door bij Anderlecht te tekenen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024