Problematisch: 'Anderlecht heeft nog amper geld om versterkingen te halen'

Problematisch: 'Anderlecht heeft nog amper geld om versterkingen te halen'
Zaterdag 03 november 2018 - 07:00   I   door Redactie

Anderlecht wil in januari een aanvallende middenvelder en een spits halen. Een verdediger komt er niet, want dat zou kapitaalsvernietiging zijn. Er is nog een bijkomend probleem: RSCA heeft niet heel veel geld om versterking te halen in januari.

De selectie van Anderlecht ontbreekt kwaliteit. Dat ziet iedereen. De defensie rammelt, maar daar zal niks gebeuren. "De belangrijkste verklaring daarvoor is dat paars-wit in eerste instantie verkiest om zich aanvallend te verbeteren. Daarnaast een argument om geen verdedigers te kopen: er zijn er dit seizoen al te veel aangetrokken", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Sanneh: 8 miljoen euro. Vranjes: 3,2 miljoen euro. Cobbaut: 3 miljoen euro. Lawrence: 500.000 euro. Milic: onbekend. Een simpele rekensom leert dat RSCA onder Devroe voor ongeveer 15 miljoen euro aan verdedigers gehaald heeft. Om kapitaalverlies te vermijden, moeten zij spelen - hoe matig het ook is."

Verwacht ook geen zeer zware investeringen voor de aanvallende middenvelder en de spits. "De clubkas is, na een zomer waarin volgens de gespecialiseerde website 'Transfermarkt' 27,5 miljoen euro besteed is, niet langer afgeladen vol. Het wordt bijgevolg zaak voor paars-wit om goed te onderhandelen. Nochtans: méér dan ooit wachten trainersstaf en fans op spelers met het Anderlecht-DNA", weet HLN.

Poll: Komt het dit seizoen nog goed met Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024