'Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck zien wat in Junior Edmilson'

'Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck zien wat in Junior Edmilson'
Woensdag 21 november 2018 - 09:11   I  

Junior Edmilson speelt al enkele maanden in Qatar, bij topclub Al-Duhail. De 24-jarige Braziliaanse Belg vertrok vorige zomer bij Standard, en dat terwijl hij ook naar verschillende Europese clubs kon.

Zo probeerden niet alleen Fiorentina en FC Porto de vleugelaanvaller binnen te halen, maar ondernam ook RSC Anderlecht een poging om Edmilson weg te plukken bij Standard.

"Anderlecht had interesse. Marc Coucke, Luc Devroe en Hein Vanhaezebrouck, die hem al eens had uitgenodigd naar Gent om te praten, zien wat in hem. Maar zelf heeft hij geen zin om in Luik hetzelfde onthaal te moeten ondergaan zoals Steven Defour of Adrien Trebel, dat speelt mee in zijn overwegingen", verduidelijkt Sport/Voetbalmagazine.

Fiorentina en Porto

En dan was er nog de interesse van enkele andere buitenlandse clubs. "Fiorentina meldt zich ook, maar de meest concrete interesse tijdens de zomer komt van FC Porto" weet het weekblad. "In het geheim wordt een ontmoeting geregeld bij Luciano D’Onofrio. De coach van Porto, Sérgio Conceição, maakt de verplaatsing en probeert Edmilson te verleiden."

"Alleen moet de club eerst Yacine Brahami zien te verkopen, dus is er wat geduld nodig. Eind juli slaat alles om. De mensen van Al-Duhail, die aan het eind van het seizoen naar België waren gekomen om een andere Standardspeler te bekijken, gaan vol voor Junior. Ze doen hem meteen een aanbod om van te duizelen. Alles raakt snel geregeld."

Poll: Begrijp jij dat Edmilson voor Qatar koos?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024