Filip Joos haalt uit: "Hij heeft zelf voor zijn hang time gezorgd bij Anderlecht"

Filip Joos haalt uit:
Zondag 02 december 2018 - 08:21   I   door Redactie

De fascistische tattoo op de arm van Anderlecht-verdediger Ognen Vranjes zit ook Filip Joos dwars. De voetbalcommentator spaart zijn kritiek in zijn column in De Standaard niet.

"Zaterdag, op het spekgladde kunstgras van Stayen speelde hij een belabberde partij, en toen hij na de rust geel kreeg, zat er voor zijn coach niks anders op dan hem te vervangen, het risico op rood was te groot. Woensdag likete hij op Instagram een filmpje van AEK Athene-hooligans die een brandbom naar Ajax-supporters gooiden, geen kleine uitschuiver. En donderdagavond sprak de Bosnische voetbalbond zijn afschuw uit over een tattoo van Momcilo Djujic op de biceps van zijn 39-voudige international", aldus Joos.

"Anderlecht bewees op Stayen goud in handen te hebben met een paar jeugdige topvoetballers in de dop. Francis Amuzu vertederde na de nederlaag met een geweldig interview, sprak als een jongen die nog onaangetast is door de grote voetbalmachine, vrank en vrij, de perfecte vertaling van zijn spontane manier van voetballen."

"En net die jeunesse dorée deelt dus de kleedkamer met Momcilo Djujic, doucht dankzij Vranjes dagelijks met zijn beeltenis onder de neus. Dat heerschap op je biceps betekent dat je anno 2018 nog altijd dweept met bloederig nationalisme. Ook al lag andermans evenmin fraaie gedachtegoed daaraan ten grondslag, een bras d'honneur met Djujic strekt echt niemand tot eer."

"Anderlecht moet nu uitmaken of Vranjes, bij die schattige piepkuikens in de kleedkamer, nog een plaats heeft. Of de druppels inkt van zijn tattoo de emmer definitief hebben doen overlopen (extra opdracht voor de scoutingcel: vraag het transferdoelwit voortaan de torso te ontbloten en hoor hem omstandig uit over alle aldaar aangetroffen tattoos). Het lijkt er sterk op dat Ognjen Vranjes deze week zelf voor zijn hang time zorgde", besluit Joos.

Poll: Moet Vranjes eruit?

TAGS  I  Anderlecht

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024