“Het zijn net een bende dode mussen in de kleedkamer van KRC Genk”

“Het zijn net een bende dode mussen in de kleedkamer van KRC Genk”
Zondag 09 december 2018 - 16:45   I   door Redactie

Philippe Clement doet het momenteel uitstekend bij Racing Genk en dat had niet iedereen verwacht. Ook teammanager Pierre Denier zag het allemaal somber in, want hoe moest een onervaren coach deze groep terug nieuw leven inblazen. Clement verbaasde uiteindelijk vriend en vijand.

“Ik had nooit verwacht dat iemand zo snel voor de ommekeer zou kunnen zorgen”, vertelt Denier aan HBvL. “Het waren dode mussen in de kleedkamer, spelers slenterden naar het trainingsveld. Philippe Clement kreeg weer leven in de brouwerij, ik zie weer spel- en arbeidsvreugde. De kwaliteit was er al, deze staf puurt er het maximale uit.”

“Dat vind ik best straf voor iemand, die per slot van rekening nog maar anderhalf jaar hoofdcoach is. Je ziet dat Philippe zijn ogen en oren als speler altijd wijd open heeft gehad, hij heeft veel opgestoken van grote trainers als Anthuenis, Sollied en Preud'homme. Niet alleen tactisch, ook de manier waarop hij de sterkhouders achter zich gekregen heeft, die op hun beurt de rest meetrokken, was opvallend. Net zoals de wijze waarop hij de groep leert om ontgoochelingen te verwerken. Straffe kost.”

Poll: Had jij verwacht dat Clement het zó goed zou doen bij Genk?

TAGS  I  KRC Genk

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024