Indrukwekkend Club Brugge geeft Antwerp ferm pak slaag

Zondag 23 december 2018 - 16:21   I   door Redactie

Club Brugge lijkt helemaal terug van weggeweest. Zoals al wel vaker dit seizoen, stond de ploeg van Ivan Leko er in een topwedstrijd. En dat heeft Antwerp geweten: het verloor zondagnamiddag met 5-1 in het Jan Breydelstadion.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van beide ploegen duidelijk: Club Brugge duwde het gaspedaal vol in, terwijl Antwerp enkel en alleen naar Jan Breydel was afgezakt om zijn tegenstander het voetbal te beletten.

Antwerp slaagde niet in zijn opzet, want halverwege stond het 2-0 in het voordeel van Club. Eerst waaide een voorzet van Dennis tegen de netten en op slag van rust verdubbelde Schrijvers met een fabelachtig doelpunt de voorsprong.

Rits en Dennis zorgen voor 4-0

In de tweede helft ging Club Brugge door op zijn elan. Eerst was Rits er als de kippen bij om een gelost schot binnen te duwen en niet veel later kopte Dennis zelfs nog de 4-0 binnen. Het kon nog erger, maar toen Vanaken Bolat omspeelde besliste hij op de paal. Geen forfaitcijfers dus.

Van Damme redde de eer voor Antwerp, maar in de absolute slotfase legde uitblinker Vanaken de 5-1-eindstand vast. Hij zette een door Mata uitgelokte strafschop om. Het klassement ziet er nu als volgt uit: Club Brugge op twee met 38 punten, Antwerp op drie met 35 punten.

Poll: Gaat Club Brugge zichzelf opvolgen als kampioen?